2010. október 23., szombat

az abszolút pofátlanságról.


hogy szerintem mi az abszolút pofátlanság?
na lássuk:

lemásolni egy készítő termékeit úgy, hogy:
-tőbb mint 15 éve személyesen ismered.
-vettél már tőle dolgokat.
-mialatt látod, hogy fél megnyitni a meska boltját, te megnyitod a sajátodat a másolt termékeidből.
-egy faluban laksz vele.
-semmi konfliktus nem volt köztetek.
-titkolod az egészet, mindig vigyázol az anonimitásra.
-simán a szemébe tudsz nézni a buszon.

kinek mi az alap viselkedés. hát nálam nem ez.
(itt nem a másolás az alapprobléma, hanem az ÚGY. még mielőtt félre lennék értve.)

22 megjegyzés:

  1. hajj Gerda,pedig aztán nem kevés embernél ez az alap,ráadásul követendó,mert ha veszik,a másoltat,feleáron,miért ne vinnék,ha silányabb is...mindig vannak olyan emberek,akik dobnak a minőségi elvárásaikból,csak mert olcsóbban megkapják,amit kinéztek...most jöhetnék a szar poénnal,hogy légy büszke magadra,mert valaki másol,de ez aztán mit ér a fentiekkel szemben,sokat nem...mindenesetre fel a fejjel:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ez egy olyan dolog, hogy mivel egyszerre több ember többnyire gondolhat ugyanarra, csinálhatja ugyanazt, mindig lesznek pontok, amik megegyeznek. Én is már úgy nyitottam meskát, hogy ottvoltak a nagyok, így igyekszem mindig valami újabbat csinálni, hogy még véletlenül se legyen ugyanaz a figurám senkivel sem. Persze, az ilyen alapdolgok, mint a muffin, a torta, meg a nyalóka megmaradnak, de ezt is el lehet készíteni teljesen máshogy, mint a többi. Az viszont már gond, ha valaki TÉNYLEGESEN másol. Rá lehet fogni, hogy nagyon inspiráló vagy, és ezért csinálja - ami igaz is, de akkorsem "érvényes", hogy ezt teszi. Sajnos ilyen esetekben nem sokat tudsz tenni, nem mondhatod azt, hogy hagyd abba, ne másolj. Rá kell hagyni, és emelt fővel megmutatni, hogy "csakazértis én vagyok a jobb". Tudom miről beszélsz, mert az én barátnőm is utánam kezdett el gyurmázni - rengeteg igen fájó negatív kritikát is kaptam tőle emiatt, hogy tudtam árulni a dolgokat. Mindenesetre ami biztos, hogy egyedi vagy, különleges, és ne félj megmutatni ezt az értéket másoknak a munkáidból - lesz, aki meg tudja ezt becsülni, és szívből fog örülni a virágaidnak. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. A te munkádat csak te tudod, hogy valójában mennyit is ér! Fel a fejjel, mindenki tudja, hol a helye a dolgok rendszerében.

    VálaszTörlés
  5. Ebbe most inkább itt nem szeretnék belemenni, csak nem vártam volna tőled ezt az egészet, és megmondom őszintén, szarul érintett, mikor rájöttem hogy te vagy az...

    Monica, köszi. :/

    VálaszTörlés
  6. gerdushi megírja a bejegyzést és ő egyből hozzákommentál, biztos nem követi nyomon a munkáit... a gyűrűje egy kicsit sem hasonlít a gerda által készített gyűrűre (igaz a kivitelezés között NÉMI különbségek akadnak): http://meska.hu/img/product/normal/p/i/picimaci_product_14412_101013124213_1.JPG
    az árakról meg csak annyit, hogy szerintem az ő virágaiért senki nem adna annyit, csak rájuk kell nézni: http://meska.hu/img/product/normal/p/i/picimaci_product_14412_100827211223_1.jpg

    VálaszTörlés
  7. "nem pofátlanság a másik háta mögött blogon írni róla, és nem a szemébe mondani?" - úristen, már van blog etikett is? Gerdácska, arról ír a blogjában amiről akar!!

    VálaszTörlés
  8. Mindenki azt csinálja, amihez kedve van. Vagy talán egyféle mosópor, üdítőital, vagy akár cipő létezik a világon? Nah.. szerintem se. :)

    VálaszTörlés
  9. Úgy látom a meska több kár hoz, mint hasznot. Szinte mindenki, akit rendszeresen olvasok, írt már másolásról. Persze általában a másoló alacsonyabb minőségű terméket prezentál. Kezdek elgondolkodni, hogy mennyire érdemes blogot és meskát vezetni. Jól esik az embernek, ha elismerik, amit csinál, de a "másolások" túl bosszantóak. Én már nem is osztok meg mindent, mert attól félek, hogy valaki leutánozza, aztán saját szellemi termékeként adja tovább. Elég undorító a mai világ... Hogy őszinte legyek én is szemeztem már a virágaiddal, hogy megpróbálok készíteni egyet, de az, hogy egyet készítesz magadnak, vagy eladásra termeled az teljesen más. Utóbbi az eredeti alkotó kedvét teljesen elveszi. Kívánom neked, hogy legyél mindig ennyire kreatív és sok örömed leld az alkotásban. Én imádom a munkáid. :)

    VálaszTörlés
  10. köszi. de mégegyszer elmondom, hogy most tényleg nem a másolás a gond, hanem ahogy ez kivitelezésre került. Mert persze más egy-egy darabot magadnak, barátaidnak csinálni, vagy ajándékba. de más teljesen ráállni az egészre, és eladásra gyártani a dolgokat. nekem csak az esett rosszul, hogy tényleg így kellett az egészet csinálni. és pont egy olyan embertől akitől soha nem vártam volna. persze nem tilthatom meg senkinek hogy virágokat csináljon, nem az én ötletem volt, én azt is jól tudom, csak így ilyen formában ez rosszul esett nagyon... de mirci, köszönöm szépen, és lehet hogy neked van igazad, hogy nem osztod meg a dolgaidat. csak az sem olyan jó, ha csak te tudod hogy van. persze énis szeretem néha kisajátítani a dolgaimat, de azért... köszönöm mégegyszer. és a meska alapjáraton egyébként nem egy rossz dolog, de én is hallottam már sok negatív dolgot róla... ezért féltem én is a boltnyitástól. :S

    VálaszTörlés
  11. fel a fejjel gerdus, mert ahogy az osztályfőnököm mondaná: a felhők fölött mindig kék az ég. :) mi szeretünk téged, szeretjük a virágaidat és a blogodat - csak ez a fontos.

    VálaszTörlés
  12. szánalmas..:D és vicces...szerintem mindenki nagyon jól látja a különbségeket( ami egyértelmű) emiatt nem kell aggódnod. Irigyeid szerintem mindigis lesznek, sajnos ilyen a világ.Csalódások is fognak még érni az életben,de meg kell tanulni továbblépni ezeken.(ami persze nem könnyű)...Egy teljesen ismeretlen is jól látná a különbséget hogy az egyik kissé gagyi...Ha valakinek nincs önnálló fantáziája...hát..szegénységi bizonyítvány.Nem kell neked emiatt aggódni :) és egyértelmű hogy ki a pofátlan... Gerdusi(L)(L)

    VálaszTörlés
  13. Az örök téma és gond. Valóban nagyon bosszantó, amikor másolnak. De ez kiaknázhatatlan sajnos az alkotó világban. Az ember mindig próbál egyedi lenni, aztán valakinek megtetszik, mert látja, hogy ez népszerű és bumm, hoppá, ő is hirtelen olyat csinál, mint az a másik. :/ Annyira nem értem ezt. Én, mint gyurmás, persze megformáltam, és meg is formálom azokat, amik egyértelműek (pl. a katica), mert tetszik. Ez elkerülhetetlen és amúgy is kézen fekvő, alapforma. De amikor valaki készít valami egyénit, amit másnál még nem láttam, sosem csinálok belőle ugyanolyat! - Ha mégis, hát jelzem neki, hogy csinálnék kizárólag MAGAMNAK. Mi értelme a másolásnak? Attól, hogy valaki elkészíti ugyanazt, amit más, ugyanúgy, nem lesz alkotó. Az én szemembe legalábbis nagyon nem. Alkosson egyedit, egyedi technikával, legyen a személyiségére jellemző az alkotása, ettől már lesz valaki!

    Olvastam Mirci véleményét (is), a Meskáról és a blogról. Valóban... én is elgondolkodtam. Sokan csak ötletet lopni járnak oda fel, és ez annyira bosszantó. Persze ha reklamálsz, mint pl. most is, akkor meg te vagy a hülye, amiért felhoztad. De kérdem én, miért a heves reakció minden ilyen esetben, hogyha nincs alapja a vádnak? Engem ha nem érdekel, ha nem tartom valósnak az indokot, az állítást, nem védem meg magam komolynak tűnő, azonban valóságban átlátszó indokokkal, hanem lesz*rom, hogy mit gondolnak rólam. No de sebaj!

    Gerda alkoss csak tovább szép cipzár virágokat, nekem mer TE maradsz a cipzáros lány! ;)

    VálaszTörlés
  14. Jajj annyira köszönöm.
    szilva. elsem hiszed hogy milyen jólesik. :$ annyira köszönöm mindenkinek.

    VálaszTörlés
  15. Sajnos kedves Gerda tudni kellene elviselni, hogy nem te vagy a legjobb mindenben. Ha már más jobbat tud nálad, akkor le kell szólni vagy esetleg kritizálni? Olyan vagy mint egy rossz kisgyerek, aki nem tudja elviselni, ha másnál is olyan van mint nála. Sajnos a Te termékeiden sehol nem látok Trademarkot. Esetleg akkor sírhatna a szád, hogy másolnak! :) Am meg olyan érdekes hogy csak a közeli barátaid írnak ide. Hm.. :)
    Egy "kívülálló" voltam.

    VálaszTörlés
  16. Mostanában nem teszek ki semmit a blogomra, amit alkottam. Lehet ihletadásnak nevezni- de mégha többen is gondolnak a világban ugyanakkor, ugyanarra, és el is készítik,- akkor is "lopás", ha valaki a Te munkád alapján csinál még csak hasonlót is eladásra.
    Több dolgot készítettem el, amit más blogján, vagy meska boltjában láttam, mert megtetszett. Persze átalakítottam a saját ízlésem szerint...de kizárólag MAGAMNAK! sőt, még a saját blogomban sem mutattam meg, nemhogy feltöltöttem volna az egyetlen épkézláb értékesítési felületre!
    Tökéletesen ugyanolyat még a készítő sem tud kétszer megcsinálni, ez teljesen igaz, és a másolók, tolvajok ezzel védekeznek, hogy hát nem ugyanolyan...
    Szánalmasak az ilyen emberek :(

    Ne törődj velük, tapasztalat, hogy nem éri meg, mégcsak említést sem érdemelnek!

    A Te virágaid gyönyörűek, varrogasd csak őket, hogy gyönyörködhessünk benne! ;)

    VálaszTörlés
  17. http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=20944&a_id=625189&h_id=59804

    Mindenki megnézheti az "egyedi" termékeket, hány is hasonló? a gyűrűről nem is beszélve! És a másolásról.

    VálaszTörlés
  18. jobb??? JÉzusom itt valakinek nincs szeme:D senki nem mondta hogy mindenben ő a legjobb...de a munkákat megnézve egyértelmű már nem azért hogy a Gerdáé jobb.Ja és itt sok ember van aki nem a közeli barátja Gerdának elárulom a felvilágosulatlanoknak.Nincs értelme min vitatkozni, akinek van szeme az látja.... ENNYI

    VálaszTörlés
  19. Életemben nem beszéltem még Gerdával, talán most először nyilvánultam meg a blogján. Nem hiszem, hogy közli barátja lennék, de szemem van. :D A vita természetesen értelmetlen, mindenkinek húz valamerre a szíve. :)
    Gerda, mi szeretünk. :)

    VálaszTörlés
  20. Én azt mondom ilyen az élet. Farkastörvények uralkodnak, az erősebb kutya b+++ik vagy még sorolhatnám az ehhez hasonló toposzokat:P:D Itt az a lényeg hogy a vak is látja mely alkotások a jobbak és hogy mennyivel. Magyarul amondó vagyok hogy itt Gerda az erősebb kutya. Szóval fel a fejjel(Y) :D

    VálaszTörlés