2010. december 31., péntek

najó.



csak hogy ne hagyjam jövőre az év utolsó virágait. de már befejezem... :D
szóval mindenkinek kellemes ünneplést, aztán csak okosan partizzatok! ;)
(gondolván arra hogy biztos csúszik az út... és ne essetek el, ahogy én szoktam
vagy ne verjétek be a fejeteket nekifutásból az ajtófélfának és pattanjatok vissza és essetek le a lépcsőn, mint ahogy én szoktam,
vagy ne essetek ki a boltokból, ha még nézelődni akartok, mint ahogy én szoktam, aztán essetek vissza, ahogy a táska visszaránt benneteket,
vagy ne szaladjatok neki a víznek, azon versenyezve, hogy ki tud messzebb futni - bár most nincsen nyár - és ne essetek hasra a homokba egy méterrel a víz előtt, ahogy én szoktam... és ne vigyorogjatok utána úgy, hogy tiszta homok a fogatok, mint ahogy én szoktam,
szóval, ne kétballábaskodjatok, mint ahogy én szoktam, az a lényeg... ;)
vagy legalább röhögjetek akkor óriásikat... mint ahogy én szoktam)

na szóval kellemes jellemes szellemes. satöbbi, hát tudjátok úgyis... ;)

ja, és köszönöm nektek a 2010-es évet!

mondhatnám,

hogy ez az utolsó bejegyzés az évben, de nem mondom, mert még nem vagyok biztos benne....
de a lényeg, hogy mindenkinek kellemes szilveszteri bulizást kívánok - ha már nem jönnék - és előre is boldog új évet! :)

2010. december 30., csütörtök

pink.


az a baj... hogy itt van ez a szerencsétlen továbbtanulós könyv, a családi ebédek, vacsorák, ünnepek, beszélgetések. és feszélyez ez az egész. mert mindenki fejtágít, mindenki ezt akarja, mindenki azt akarja, és én mit akarok? nem tudom...
csak itt ez a nyomás, én meg csak varrok, és nem gondolok rá. csak arra, hogy majd csak varrok... de hogy mi közben, azt majd kiderítem, ha már ott tartok... addig sodródok egy kicsit... remélhetőleg...

fekete-fehér

a mikiegér.
az éj közepén
a film végetér.
ásít a szúnyog,
a kertmozi zár.
standol a pereces,
álmodni kár...

2010. december 27., hétfő

hullócsillag, vagy minek nevezzelek!?

igaz, barnának barna, vagy mineknevezzem!? az nemolyan hullócsillagos vagy mineknevezzem!? de most valahogy ez jutott eszembe. kevés ilyet varrtam, de most jólesett. :)

meg a megszokott csipke, ismét fehérrel... vagy minek nevezzem!?


magamat idegesítőnek nevezném... vagy mineknevezzem!? :D:D:D:D

kékek, sárgák.



icipici virágocskák. kékek, sárgák. színesek... szeretjük őket. :)

2010. december 26., vasárnap

ismét szirmok.

(az ég kék,) a fűzöld:


a piros:

a barna:


és a meghatározhatatlan-rózsaszín-és-piros-átmenet:


gyűlnek a szirmok, ahogy megígértem. hátha hamarabb lesz tavasz ennyi színtől. :)

2010. december 25., szombat

kimaradás.

ez az alkotmány kimaradt a múltkor, meg hát mit ad a jézuska? hát sok-sok-sok cipzárt. szóval most töltöm újra a készletemet gőzerővel.

2010. december 24., péntek

jellemes, szellemes, kellemes

ünnepeket kívánok mindenkinek, minden kedves, és kedvetlen, boldog, és boldogtalan idetévedőnek. és szeretném felhívni a másodikok, és a negyedikek csoportjába tartozókat, hogy sürgősen lépjenek egyet vissza a sorrendben! ha esetleg nem sikerülne mégsem, akkor mutatok egy csigát, és ha meglátják, hátha mégis görbülni fog a szájuk a másik irányba is, nem csak úgy, hogy maximumuk legyen a szájuk ívének, hanem inkább minimumuk... :D
tehát itt is van az idióta, fancsaliképű-kis-csigusz. :D


biztos hülyének néztek, hogy még karácsonykor is varrok, de hát teljesen kiegyensúlyoz. (mert egyébként borzasztóan szédülök, és nem vagyok egyensúlyi helyzetben... :D)

szóval kellemes, jellemes, szellemes karácsonyt nektek. :)

(bocsánat a hülyeségeimért. muszáj lesz most kicsit elviselnetek. :D )

2010. december 23., csütörtök

abbahagyom a számolást inkább....




a 4 éves unokahúgom egyszer viktart meskaboltjában látott egy muffint. annyira tetszett neki, hogy azóta is folyton azért könyörög szomorúan, hogy varrjak neki egyet.

-gerdaa, mikor lesz már kész a muffin-om amit kértem tőled? :(

-gerda, mikor varrod már meg a muffinomat, amit kértem tőled? :(

-gerda? kész van már a muffin-om? :(

így anya megkért, hogy karácsonyra csináljak már neki valamit, így az utolsó pillanatban, mert hát bármit mondhat neki az ember, annyira szeretne egy kis muffint... így rajzolgattam, anya filcet is vett nekem, és varrtam neki egy icipici muffin-ocskát. remélem, hogy tetszeni fog neki és hordja majd (mert van neki egy olyan pólója, amin semmi minta nincsen, és az rózsaszín, és arra olyan jó lenne - mondja ő...).

egyébként nagyon fura volt most a filcet varrni. már annyira hozzászokott a kezem a cipzárhoz, hogy ebben csak úgy olyan könnyedén szaladgált a tű ide-oda. :)

szóval az alap-muffin-ötletért (amit azért átalakítottam kicsit) köszönet viktart-nak. (remélem, nem haragszol érte!) és még mindig köszönet neki a nagyonkedvelt, már régen lecsapott, de még be nem mutatott Makk Manciért. azóta is imádjuk a kabátommal. :)

itt is van:


2010. december 22., szerda

103. karácsonyra.


néhány ajándékot még muszáj besűríteni. a rokonoknak kell egy kis hordanivaló. :)

102. vegyület.

pár hónapja elképzelhetetlennek, és undorítónak tartottam a műanyag és fém cipzárok vegyítését, de egy inspirációnak köszönhetően csináltam egyet, és egészen megszerettem. itthon a vélemények megint csak oszladoznak,
van akinek egyáltalán nem,
van akinek eléggé,
van aki szerint elmegy.

hát... ilyen. :)

2010. december 19., vasárnap

101.

100.


tegnap úgy döntöttem, összeszámolom, hány kitűzőt csináltam eddig... és meddig jutottam?

Hát ő lett a századik. :)

2010. december 18., szombat

minimasni.


nekem ez sokkal jobban tetszik most, mint az előző piros... sokkal aranyosabb. (PEDIG KÉK)

matyi.

2010. december 16., csütörtök

csöpi.


Nem mondom azt, hogy mostanában elhanyagoltam a blogot, mert nem. Mindent feltöltöttem, ami készült mostanában, de soha nem írtam hozzájuk semmi értelmeset. Csak feldobáltam mindent, hogy legyen meg, de nem írtam semmit.

Ez az első karácsonyom így gerdushi-ként. Fura az egész, mert soha nem gondoltam volna, hogy idáig bármikor is el fogok jutni. Ahhoz képest, hogy először csak magamnak szerettem volna egy virágot, elég sok virág sikeredett. Körülbelül a századik darabnál járhatok, ami egy fél év alatt, a semmiből szerintem nem rossz.

Kicsit leterhel is most ez az egész. Fizikailag is, és lelkileg is. Sokszor nehéz követni, hogy ki mit rendelt, kinek melyik virág lesz, kinek mikorra... annyi a szerencsém, hogy grafomán vagyok, és mindent szeretek felírogatni, így annyira nem adódnak problémák. (remélhetőleg, és kopogjam is le...)

Szóval, most pörög úgy minden. Mindenkinek az utolsó héten jutott eszébe, hogy neki hirtelen virág kell karácsonyi ajándékként. Így nem sok időm marad semmi másra. Próbálom ezeket az utolsó-pillanat-megrendeléseket azonnal letudni. Minél hamarabb. Nem szeretem, hogyha rám kell várni, mert tudom magamról, hogy én sem szeretek várni, ahogy senki más sem. De szerintem nem vagyok az a mindent-az-utolsó-pillanatra-hagyok-ember, legalábbis e téren biztos hogy nem, mert ha kapok egy megrendelést, próbálom megcsinálni, amint csak tudom. akár azonnal hozzá is kezdek, ha épp van hozzá anyagom.

Tehát új még most ez az egész nekem. Ez az egész karácsony. Ezért CSODÁLOM AZ ÖSSZES KREATÍV BLOGGER TÁRSAMAT és ezúton szeretném üzenni nekik, hogy :

KITARTÁS, MÁR NEM SOK VAN KARÁCSONYIG!

minden eddigi vásárlómnak köszönöm a bizalmat, minden olvasómnak azt, hogy itt vannak velem, nyomon követik, amit csinálok, és hogy egyszerűen csak vannak.

tényleg, soha nem gondoltam volna, hogy akár ennyi követőm is lesz, vagy hogy várják majd, mit csinálok legközelebb.

KELLEMES ÜNNEPEKET mindenkinek!

KÖSZÖNÖM.

2010. december 15., szerda

2010. december 14., kedd

masni.


kicsit átdizájnoltam a régi masnit. jelenleg ez az új.

2010. december 13., hétfő

kavalkád.

avagy a szirmos színek sorozat.




2010. december 12., vasárnap

sürgősségi krém.


milyen boldognak lehet lenni attól, ha csak felfedezünk egy új, eddig még nem látott színt a rövidáruban...
de lehet hogy inkább kávénak mondanám... :)

szürkemürke.

Visszatérek.


hűűha. ez már durva, hogy én, Nagy Gerda már több mint egy hete nem jegyeztem be semmit, pedig elég Nagy bloggernek tartom magamat. sőt, szinte már kicsit függőnek. De most már jövök újra, csak a gépemmel voltak kisebb-Nagyobb problémák.

szóval nemrég született ez a mega-giga-kitűző, ami azóta is a sapkámon épp jól érzi magát. egyszerű, de én szeretem. :)

2010. december 2., csütörtök

köszimama.


mama kötötte nekem ezt a sálat. elmondtam milyet szeretnék, megnéztük a kötésfajtákat, megkerestük a cérnákat, és ez lett belőle. mióta elkészült, le sem nagyon veszem. a közeli családban csak mama az egyetlen ilyen jellegű, mint amilyen én vagyok. mármint hogy ő szeret így mindenféle dolgokat csinálni. talán tőle örököltem ezt az egészet, hogy énis szöszmötölök mindennel. na mindegy... :) nagyon örülök neki, az a lényeg. :)



és még ittvan ez a lemaradásom is. de mostmár utolértem magam, minden feltöltődött. : ) még énis. :D

2010. december 1., szerda

közvéleménykutatás.


Egy kis közvéleménykutatás folyik talán a fészbukon. Legalábbis megkérdeztem, hogy ki melyik formát részesíti előnyben... a simát? a szirmosat? ezt a tekercselőset? a csipkéset? vagy kinek mi tetszik igazán?
kíváncsi vagyok a véleményetekre nektek is, és itt is kíváncsian, nagy-nagy szeretettel várom a gondolatokat. :)

lemaradó csavargó.


kicsit most le vagyok maradva. mármint csak így magamnak. mert még nem tudtam feltölteni az alkotmányokat, akik még sorakoznak itt. :)
én személy szerint nagyon szeretem mostanában ezt a csavargós formát... nemtudom miért... szóval, jönnek még. :)